Apa tegese energi khusus

Energi nuduhake sumber daya sing bisa nyedhiyakake energi. Energi ing kene biasane nuduhake energi panas, energi listrik, energi cahya, energi mekanik, energi kimia lan liya-liyane. Zat sing bisa nyedhiyakake kinetik, mekanik lan energi kanggo manungsa

Sumber energi bisa dipérang dadi telung kategori:

(1) energi saka srengenge. Kalebu energi langsung saka srengenge (kayata energi radiasi termal surya) lan energi ora langsung saka srengenge (kayata batu bara, lenga, gas alam, serpih lenga lan mineral liyane sing bisa dibakar lan energi biomassa kayu bakar, energi banyu lan energi angin, lsp.) .

(2) Energi saka Bumi dhewe. Salah sijine yaiku energi panas bumi sing ana ing jero Bumi, kayata banyu panas ing jero lemah, uap lemah, watu garing panas; Sing liyane yaiku energi nuklir atom sing ana ing bahan bakar nuklir kayata uranium lan thorium ing kerak bumi.

(3) Energi sing diasilake dening tarikan gravitasi benda langit kayata rembulan lan srengenge ing Bumi, kayata energi pasang surut.

Sumber energi primer diklasifikasikake maneh. Energi sing bisa diisi ulang terus-terusan utawa bisa diregenerasi ing wektu sing luwih cendhek diarani energi terbarukan, dene energi sing ora bisa dianyari diarani. Sumber energi sing bisa dianyari kalebu angin, banyu, segara, pasang surut, solar lan biomas. Batu bara, minyak lan gas alam minangka sumber energi sing ora bisa dianyari.

Energi panas bumi dhasare minangka sumber energi sing ora bisa dianyari, nanging saka sudut pandang cadangan gedhe ing njero bumi, nduweni sifat regenerasi. Pangembangan anyar energi nuklir bakal nggawe siklus bahan bakar nuklir lan nduweni sifat proliferasi. Energi fusi nuklir lima nganti sepuluh kaping luwih dhuwur tinimbang fisi nuklir, lan deuterium, bahan bakar sing paling cocok kanggo fusi nuklir, akeh banget ing segara, sing "ora entek". Energi nuklir minangka salah sawijining pilar sistem energi ing mangsa ngarep.


Wektu kirim: Oct-18-2021