Apa COVID-19 lan kepiye cara nyegah?

COVID-19 (Corona Virus Disease 2019), uga dikenal minangka "COVID-19", dijenengi dening Organisasi Kesehatan Dunia minangka "Coronavirus Disease 2019" [1] [2], nuduhake radhang paru-paru sing disebabake infeksi novel coronavirus 2019.
Tanggal 11 Februari 2020, Direktur Jenderal Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus ngumumake ing Jenewa, Swiss manawa novel coronavirus pneumonia dijenengi "COVID-19". Tanggal 22 Februari, NHC ngetokake kabar sing ngowahi jeneng Inggris COVID-19 dadi "COVID-19". Tanggal 11 Maret, WHO mutusake manawa wabah COVID-19 saiki bisa diarani pandemi global.
Virus

Karakteristik wiwitan saka

Miturut data kasus sing ana, manifestasi utama COVID-19 yaiku demam, batuk garing lan lemes, lan sawetara pasien duwe gejala saluran pernapasan lan pencernaan ndhuwur kayata hidung macet, irung meler lan diare. Kasus sing paling abot ngalami dyspnea seminggu sabanjure, lan kasus sing abot kanthi cepet berkembang dadi sindrom gangguan pernapasan akut, kejut septik, asidosis metabolik refrakter, koagulopati lan gagal organ multipel. Wigati dicathet menawa pasien sing lara abot lan kritis bisa uga ngalami demam sedheng nganti sedheng sajrone penyakit kasebut, utawa malah ora ana demam sing jelas. Pasien sing entheng mung ngalami demam sing sithik lan rada lemes, tanpa radhang paru-paru. Umume pasien duwe prognosis sing apik lan sawetara ana ing kahanan kritis. Prognosis luwih elek kanggo wong tuwa lan wong sing nandhang penyakit kronis. Anak duwe gejala sing relatif entheng.
Panyebaran Coronavirus Anyar luwih akeh, transmisi tetesan, transmisi kontak, kacepetan transmisi manungsa cepet banget, umume akeh wong sing kekebalan kurang bakal kena infeksi. Sawise umur 45 taun, akeh wong akeh. Data paling anyar saka data pati radhang paru-paru uga nuduhake manawa wong-wong iki duwe akeh penyakit kronis sadurunge mati, lan sistem kekebalan awak malah luwih murah sawise kena infeksi New Coronavirus. Banjur organ gagal lan mati.

Kanggo populasi umum, kita kudu menehi perhatian marang karya pencegahan. Nggunakake sendok garpu lingkungan sing bisa digunakake bakal nyegah infeksi sing disebabake dening COVID-19. Mulane, ing kahanan epidemi abot saiki, produk kita penting banget. Penting banget kanggo nggunakake panganan sing bisa digunakake kanggo safety urip sampeyan lan kulawarga. Kajaba iku, produk kita duwe akeh pilihan lan bisa disesuaikan miturut kabutuhan sampeyan.


Wektu kirim: Oct-18-2021